Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 1 augusti 2010

Nu åker jag på meditationsretreat

Nu publicerar jag inget på en vecka för jag åker på meditationsretreat. Ni får fördjupa er i mina tidigare inlägg under tiden. Jag hoppas på att kunna delge inspirerande läsning och nya intryck när jag är tillbaka.
Jag undrar om jag riktigt vet vad jag ger mig in på. Fast det kan jag ju inte veta på förhand men "kontrollfreaken" i mig vill veta det för att bibehålla kontrollen. Vi människor har lite svårt att förstå att vi inte kan kontrollera allt hela tiden.  Det är när vi utmanar oss själva och våra egon som vi växer som människor. Jag utmanar mig själv nu och gör det i en hel vecka. 


Tänk er denna situation: ingen mobiltelefon, ingen dator, ingen tv, inga böcker eller tidningar, ingen radio eller musik överhuvudtaget, inga korsord eller sudoku. Hm... det i sig får mig nästan att bli panikslagen. Man pratar inte heller, endast under vissa tider på dygnet. De andra deltagarna är helt främmande personer och jag har ingen med mig att hålla i handen. Sen skall jag dela sovrum också med "någon" eller "några" okända.


Hur som helst så har jag beslutat mig för att ha tillit till att allt kommer att gå bra och att allt är precis som det skall vara. Det kommer att bli en kärleksfull upplevelse. Jag tror också att det kommer att vara mycket givande att utbyta erfarenheter inom gruppen. Jag hoppas genom denna självutmaning att utvecklas som människa och komma tillbaka lugnare, positivare, mera klarsynt och med ett utvidgat medvetande. Hej så länge!
Young couple sleeping on lounge chairs
4 kommentarer:

Flo sa...

Låter skönt, ha det bra!

Jemayá sa...

Det var säkert en underbar upplevelse ( kanske lite jobbig i början?)!! Jag brukar vara varje sommar på qigongläger 3 nätter, helt underbart - vi talar dock och är rätt sociala, men i år sov jag i tält och drog mig emellan helt undan. Viktigare och viktigare i dagens värld med helt ensamma stunder. Kram och välkommen tillbaks :)

Anonym sa...

Du kommer att njuta av varje minut,tro mej

Barbro

Pia sa...

Tack för era kommentarer!

Med facit i hand kan jag konstatera att jag inte saknade något av det jag trodde att jag skulle sakna. Tvärtom var det befriande att inte vara beroende och utsatt för teknik och media. Det var hårt jobb på det personliga planet. Mycket diskussioner och grupparbeten om livet, andligheten och personlig utveckling. Jag rekommenderar varmt liknande "egen" tid för alla och envar. Man kommer närmare sig själv och livets mening.

Kram :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...