Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 17 augusti 2010

Instämmer med Sanna Ehdin om snabbmaten - detta är alarmerande!För att budskapet om detta snedvridna tänk skall spridas vidare har jag enligt skribentens tillåtelse och önskemål nedan kopierat detta inlägg direkt från Sanna Ehdins blogg: 


BigMac + Statiner

En BigMac måltid ska inkludera en statintablett föreslår en grupp engelska läkare och statliga hälsoexperter i kommande numret av den publikationen The American Journal of Cardiology! Kan det bli sjukare än så?! 
Statiner är kolesterolsänkande medel… De är storsäljare i kölvattnet på den påhittade hypotesen om kolesterols farlighet - när det är främst sockermaten och de härdade fetter som ger blod- och hjärtkärlsjukdomar. För att de skapar ständig inflammation i blodkärlen och näringsbrister i kroppen.
Så läkemedelsindustrin (och köpta läkare) får feta fickor (pengar) och människorna får feta blodkärl… genialiskt eller hur?!
Då kan de ju samtidigt ge en anti-depressiv tablett för en studie visade att de som åt skräpmat på bara fem år löpte 58 % större risk att bli deprimerade än de som åt en nyttigare diet (med mycket frukt, grönsaker och fisk). De som åt den nyttiga kosten hade 26 procent lägre risk att drabbas av depression än de med den onyttiga (processade livsmedel med mycket socker och friterat) (publ i  British journal of psychiatry).
Det som är bra är dock att läkarna menar att snabbmaten ska förses men en varningsskrift om att maten kan ge cancer och hjärtkärlsjukdom… precis som cigarettpaket har nu. Men skräpmat är ju vetenskapligt visat att det är lika beroendeframkallande som heroin - man slutar inte för en liten text…
Sprid gärna detta vidare!
ref: The American Journal of Cardiology, Volume 106, Issue 4, 15 August 2010, Pages 587-592

2 kommentarer:

Flo sa...

Eländenas elände... :(

Vad kan vi annat göra än jobba med individer, så att vi kan rädda ens några personers hälsa? Tja, i alla fall börjar jag där.

Men det finns hopp, om du läste yles nyhet på http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/08/sokeri_on_sittenkin_rasvaa_pahempi_1896348.html
Hurra!

Pia sa...

Ja Flo, man känner sig ganska liten i detta sammanhang men vi får göra så gott vi kan! Sprida ordet och bojkotta snabbmat det är alltid något det!
Jag fick inte länken till Yle att fungera men hittade en annan intressant grej där om nickelallergi!
Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...