Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 24 augusti 2010

Äkta ekologiskt vaniljpulver

Vanilla planifolia är en art i växtfamiljen orkidéer. Släktet Vanilla omfattar ca. 110 tropiska arter av klättrande orkidéer, de klättrar med hjälp av luftrötter utefter trädstammar. De tre vanligast förekommande är Bourbon, Tahiti och Pompona.

Vanilj är enligt min mening en gudomlig krydda. Blomman är underbart vacker och doften och smaken förförande. Länge har vi använt vaniljsocker och vaniljstång i efterrätter och bakverk men vaniljens smak passar fenomenalt till andra rätter också. Den har en egenskap som gör att den plockar fram den naturliga sötman i andra livsmedel.

Jag har redan i många år använt Äkta ekologiskt vaniljpulver som jag köpt i Sverige och i hälsokostaffären Liv&Lust hälsokost på Åland. Det har också varit en populär present att ge bort som uppskattats av släkt och vänner. Jag har på Internet märkt att det råder ovisshet om vad som åsyftas när det i många matrecept står vaniljpulver. Jag har inte heller sett den produkten som jag är van att använda på butikshyllorna i Finland. Nu har jag gjort lite efterforskning och kan konstatera att det finns flere olika vaniljpulver också i Finland. Många ekologiska nätbutiker saluför åtminstone något märke. Observera att priserna varierar mycket. Här är länkar till några nätbutiker, den första saluför min favorit och har det bästa priset:


Länkar:Coffee in glass on table, close-up
2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vi konsumenter tar mycket för givet, Ändå är vanijorkidéns förekomst, odling och preparation för konsumtion en fascinerande historia. Naturlig pollination enbart i Mexico och artificiell sådan bl.a. på Réunion. Prima vara.

Pia sa...

Det är fint med pålästa bloggbesökare! Tack för kommentaren och uppskattningen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...