Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 5 september 2010

VARFÖR GRÖNT liv och leverne?

Varför bli ekologiskt intresserad? Varför bemöda sig?  Orsakerna är många och kan vara allt från att spara pengar till viljan att stöda något barn som samlar pengar för att kunna donera dem till något grönt ändamål. Folk överallt hittar sin egen orsak för att stöda den gröna rörelsen.
Oavsett vad man har för bakomliggande orsak så betyder det att man förbinder sig till någon typ av förändring. Vi vet alla hur det fungerar; förändring betyder att man måste färdas utanför sin trygga tillvaro och innebär ofta att ens vanor kommer att rubbas .
De flesta av oss gillar lite slit-och-släng i vår livsstil. Många säger att de bryr sig om naturen och miljön men har inte varit alltför bekymrade om de inte stöter på en återvinningslåda för glas när det är dags att slänga glasflaskan man just druckit ur. Det är lätt att slänga den i en vanlig sopis. Det som man inte ser det bekymrar en inte, just då i alla fall.
Hur förändrar man sin vanliga trygga tillvaro?
Hitta något som förgyller din gröna väg. Hitta på en morot, något som gör det intressant.
Svaret på frågan "varför" är unikt och personligt för var och en av oss.
För somliga sker förändringen när de blir föräldrar, för andra kan det t.ex. vara i samband med en utlandsresa eller någon annan speciell händelse.
Alla har någon orsak att hitta små sätt som bidrar till en större förändring! 
 

Vad gjorde att du påbörjade din gröna livsstil? Vad fick dig att tänka om?

Var det ett besök till den lokala sopstationen ? Viljan att förenkla ditt liv? Plastpåsar som ligger och skräpar ner i stadsparken? 

Dela gärna med dig av din historia och vad som öppnade dina ögon och vilka förändringar du har gjort. Du kan vara helt anonym om du vill. 
Skriv en kommentar eller skicka e-post till: blog(punkt)mygreen(at)gmail(punkt)com
Jag skriver sedan ett inlägg med alla berättelser som kommer in.

A couple hold hands as they walk through litter at dawn in the field in front of the Pyramid Stage at the Glastonbury Festival 2010 in south west England June 26, 2010. One of the largest open-air music festivals, Glastonbury celebrates its 40th anniversary this year. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY)
close-up of obsolete tires for recycling

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Hej Pia! Vilken härlig blogg du har! Den gröna livsstilen tror jag liksom smyger sig på en. I dag skulle jag aldrig kunna drömma om att kasta i sophinken sånt som går att sortera. Det gör ont, och känns otänkbart. Därför sluter jag mig till att allt handlar om vanor, men att det också krävs en förståelse för varför. Men den tror jag ändå kommer av sig självt, eftersom den gröna livsstilen ju inte är något nytt, utan något vi människor alltid har levt efter under större delen av rasens levnad. Det är nedärvt!

Jag är ingen fanatiker, långt ifrån. Men jag försöker, och vill lära mig mer. Därför tänker jag följa din blogg ett tag, för här finns mycket att hämta tror jag.

Pia sa...

Hej Maria och tusen tack för besöket och bra kommentarer! Du är varmt välkommen som följare också, det skall bli jättekul att utbyta idéer med dig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...