Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

torsdag 16 september 2010

Imponerande björnar på Senatstorget

Utställningen United Buddy Bears – The Art of Tolerance, som startade en världsturné år 2004 i Berlin, har nått Finland och Senatstorget i Helsingfors.
Samlingen är imponerande och färgglad. Björnar står bredvid varandra, hand i hand i en stor och fredlig ring. De förespråkar tolerans och förståelse bland olika nationer, kulturer och religioner.  
Utställningens motto lyder:

We have to get to know each other better ...
... it makes us understand one another better,
trust each other more, and live together more peacefully.

Foto: My Green Blog - Pia
 
Utställningen omfattar 142 individuellt målade björnskulpturer som är över två meter höga. Var och en av dem representerar en av FN erkänd stat och varje björn är målad av en konstnär från respektive land. Varje målning är tänkt att framhäva det som är kännetecknande för landet. Björnen från Finland är målad av konstnären Mirka Raito. Hon kallar sin målning Midsummer Mystery.
Bakom projektet United Buddy Bears står berlinarna Eva och Klaus Herlitz. Det var tänkt att den första utställningen år 2002 i Berlin skulle vara en engångsföreteelse, men den har sedan dess rest runt på alla fem kontinenter. Denna utställning i Helsingfors blir den 20 gången som björnskulpturerna är utställda.
Under utställningen skapas en ny finländsk björnskulptur och den gamla auktioneras ut. Intäkterna doneras till lokala barnskyddsorganisationer. Parallellt med utställningen ordnas det också en fototävling där vinnaren kommer att belönas med en resa för två till Berlin.
Det går att stifta bekantskap med utställningen dygnet runt ända till den 26 oktober.

Foto: My Green Blog - Pia
Foto: My Green Blog - Pia
Foto: My Green Blog - Pia
Foto: My Green Blog - Pia
Foto: My Green Blog - Pia


2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är supersnabb på att uppdatera bloggen dagligen.Jo björnarna är otroligt fina. Jag har idag bunkrat mer från Saltå Kvarn.Kram Katri

Pia sa...

Det gläder mig att du hittat Saltå Kvarns butik. Där får du mycket fina produkter :) Tack för att du hinner hälsa på här på bloggen. Kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...