Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

lördag 26 mars 2011

Earth Hour - släck ljuset för ljusare framtid!

Earth Hour har på bara några år blivit världens största miljö- och klimatmanifestation och troligtvis även den största volontära handling som någonsin utförts. 

Att släcka ljusen är en symbolisk handling för klimatet. Kom ihåg att släcka belysningen lördag 26.3.2011 kl. 20.30 - 21.30!

När vi släcker lördagen den 26 mars så startar nedsläckningen utanför Nya Zeeland och fortsätter sedan tidszon efter tidszon genom länder som Australien, Kina, Indien, Ryssland, Kazakstan, Rumänien, Italien, Sverige, Kanada, Sydamerika – för att ett dygn senare avslutas med Earth Hour-firande på Samoaöarna. Liksom tidigare år så kommer också ett stort antal ikonbyggnader att släckas ner, däribland Brandenburger Tor i Berlin, London Eye, Gate of India i New Delhi, världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai, Niagarafallen i Canda och Bosphorus Bridge i Istanbul.

Initiativtagare är:

for a living planet

Några tips på hur du kan göra Din Earth Hour till en mysig händelse:


• Släck belysningen hemma och tänd levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljöhänsyn. Annars är stearinljus bättre än paraffin.
• Bjud in till fest. Samla ihop ett gäng vänner till en mörkerfest. Laga klimatsmart buffé. Tänk grönt och säsong. Men framför allt: Se till att ha riktigt roligt!
• Candle light dinner. Bjud din älskling på en mysig middag med tända ljus.
• Många städer ordnar specialprogram eller jippon under Earth Hour. Kolla WWF i ditt eget land, t.ex. Finland eller Sverige. Bor du i en stad som släcker? I vissa kommunder anordnas konserter, fackeltåg och annat. 
• Mindfulness. Var en stund för dig själv. Meditera om du känner för det.
• Gå på date och hitta en partner. Det sägs vara klimatsmart att bo ihop.
• Stjärnskådning. Kontakta ett observatorium nära dig för att höra om de har öppet eller skåda på egen hand med en stjärnkarta.
• Samlas till berättarkväll framför brasan med familj och vänner.

Det finns oändliga möjligheter! Ha en trevlig kväll :)Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...