Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

tisdag 8 mars 2011

Helande energiklippning

Senast jag klippte mig besökte jag den ekologiska Salong Titu i Åbo. Där hade jag bokat tid för tvätt och energiklippning.

Energiklippning innebär att håret klipps så att det följer huvudets och hårets naturliga form för bästa möjliga energiflöde. Håret behåller sin naturliga form genom att inte klippas ur, skäras eller effileras. Det blir kraftigare och det naturliga fallet i håret lyfts fram. Många kunder säger att de upplever att håret ändrar färg och att frisyren håller längre.
Ekofrisören klipper en energiklippning som jämförelsevis kan kallas Feng Shui av håret. Man klipper åt fyra håll och följer de harmoniska linjerna. Man borstar håret extra mycket för att rensa ur slagg. Målet är att balansera hjärnhalvorna, det manliga och det kvinnliga. Avslutningsvis känner frisören med hjälp av sina händer att energifälten runt huvudet är i balans och gör korrigeringar vid behov.

Man kan få klippningen med kort eller lång massage. Jag hade bokat kort massage som gavs i samband med tvätten. Längden på mitt hår är till skulderbladen. Total tid för besöket var en timme och priset 25 euro. När jag går in på en vanlig salong tar det inte länge före jag börjar nysa av alla giftiga ångor och dofter. Nu nös jag inte en enda gång och upplevde ingen irritation alls, varken i ögon eller näsa. Jag är också mycket nöjd med slutresultatet. Nu har jag bara pytte lite kvar av den 'traditionella' klippningen och nästa besök kommer det att vara helt korrigerat. Nu känns mitt hår mycket mera samarbetsvilligt och energiskt.

 


2 kommentarer:

Pia sa...

Låter jätteintressant, jag har aldrig hört talas om en ekologisk frisörsalong. Kanske får ta mig ett besök dit om när jag åker till min hemstad nästa gång, även om det inte blir så ofta.

Ha det gott! Kram.

Pia - My Green Blog sa...

Pia, det finns nog "gröna frisörer" i Sverige också.´
I Helsingfors finns det dessutom en ekologisk frisörutbildning på svenska.
I de ekologiska salongerna använder man växtfärger och bara naturliga preparat. Man har också ett lugnare tempo.
Jag rekommenderar det verkligen.

Hjärtekram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...