Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

söndag 13 mars 2011

Kärnkraft - nej tack!

Igen en gång, nu via jordbävningen i Japan, har vi fått lära oss hur hjälplösa vi människor kan vara när naturen hickar till. Vi kan inte kontrollera eller ens parera de krafter som genereras av väder och vind. Fast vi försöker vårt bästa.

Japan är ett av av världens mest jordbävningsdrabbade länder, men även ett av världens rikaste länder, vilket gör att de har ekonomiska och tekniska resurser att bygga jordbävningssäkert. Vi vet ännu inte hur många döda katastrofen i Japan kommer att kräva, men Japan kommer att bygga upp sina raserade städer i en takt Haiti inte ens kan drömma om. Japanerna kommer säkert också att behöva hjälp men vi får för den skull inte glömma den nöd som fortfarande är konsekvensen av jordbävningen på Haiti.


Jordbävningen i Japan visar nu tydligt på kärnkraftens risker. Enligt nyhetsmedia läcker minst ett gigantiskt verk radioaktiv ånga och 45 000 personer har evakuerats. Att börja evakuera en hel stad skulle vara en verklig utmaning för de japanska myndigheterna nu.

Det sägs att mängden radioaktiv ånga som släpps ut är på nivåer som är hanterbara, men det kan ändras. Just nu vet nog ingen riktigt hur det är ställt och man kan ju fråga sig om hela sanningen berättas. Som bekant kan det vara en hedderssak att inte förlora ansiktet.

En av orsakerna till att jag själv alltid varit emot kärnkraft är, att oavsett hur ett kärnkraftverk är byggt eller hur det sköts, är det en enorm riskfaktor vid just stora naturkatastrofer eller i en krigssituation. Vi behöver göra allt i vår makt för att ta hand om Moder Jord och leva i harmoni med och för henne.


KÄRNKRAFT - NEJ TACK!

 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...