Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

fredag 11 mars 2011

Mandala

En grupp tibetanska munkar från Gaden klostret skapade detta fantastiska mandala av sand. På fotot nedan syns en del av en större helhet.

Ordet mandala är sanskrit och betyder cirkel. Ordet syftar på en figur som ritas, målas eller formas på marken eller på ett bord. Mandalan används i sammanband med meditation eller  rättare sagt så är det en form av meditation. Det representerar det Universum som individen träder in i. Mandalan anses vara kosmogram, en karta över Universum, andliga bilder av världsordningen. Inom t.ex. just den tibetanska buddhismen förstör konstären också mandalat efter att det är klart, för att påminna sig om att allt är förgängligt. Så gjordes även med detta vackra mandala.


1 kommentar:

Nina (Flo) sa...

Jag blev så inspirerad av mandala när Sanna Ehdin hade pysslat med mandalamålning för kanske ett par månadeer sedan. Jag tror hon har något om det på sin blogg. De är sååå vackra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...