Min Gröna Blogg med hjärta och glädje - Vihreä Blogini sydämellä ja ilolla

_______________________________________________________________________________________________________________________

Vi kan ändra vårt sätt att tänka. Genom positivt tänkande och rätta val kan vi hjälpa oss själva, varandra och Moder Jord. Vi behöver lära oss använda hjärtat istället för hjärnan. Vi är kärleksfulla varelser och kärleken har en enorm kraft. Det som bottnar i kärlek kan inte bli fel. Vi kan ändra den negativa utvecklingen på vår planet och tillsammans uppnå förändring till det bättre. ________________________________________________________________________________________________________________________

Välkommen till bloggen som skrivs med hjärta och glädje - Tervetuloa blogiin jossa sydän ja ilo hallitsee - Welcome to my blog : )

måndag 14 mars 2011

Oklarhet vid pumpen

Ryktena om att E10-bensinen förstör bilmotorerna gör att försäljningen i Finland rasar. I Tyskland har den aldrig ens kommit igång. Snart kommer den 98-oktaniga bensinens försäljningssiffror i kapp i Finland. Vid en rundrigning som Kauppalehti gjort till bensinstationer, visar det sig att ställvis står den 98-oktaniga bensinen för upp till 60 procent av försäljningen nu. Innan E10-bränslet började säljas var 98:ans andel av försäljningen bara 10 procent.

Man kan fråga sig vad orsaken till dessa rykten är. Det påstås bl.a. att E10 sliter på motorn. Kanske oljeindustrin står bakom spridningen av ryktena? Något har nu gjort att konsumenternas misstro ökat undan för undan.

I ett tidigare blogginlägg skrev jag om Ny bensin - Hur gör du? Där hittar du mera praktisk information.

Forskare säger att det inte finns något som talar för att E10-bensinen skulle vara farlig för bilmotorer. I USA har den sålts som gasohol i 30 år. Där håller man dessutom som bäst på att öka etanolandelen till 15 procent och man väntar nu på myndigheternas godkännande.

För rätt många bilister är tyvärr priset det enda argumentet, så det är ytterst viktigt att E10:ans pris hålls tillräckligt mycket billigare. Annars tankar många högoktanigt i onödan och då har vi helt missat vitsen med det hela.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...